Webdesign

Werkwijze:

Mocht u besluiten om uw website door mij te laten ontwerpen, dan hanteer ik de volgende werkwijze:

1Kennismaking:

Tijdens de kennismaking zal er besproken worden wat uw wensen zijn en hoe ik deze het beste kan vertalen in een website.

2Voorstel / Opzet:

U ontvangt van mij een opzet met daarin een voorstel van de website. Denk hierbij aan het aantal pagina's en de bijbehorende inhoud, navigatie en eventueel uitstraling.

3Ontwerp en ontwikkeling:

Ik ga aan de slag om het voorstel uit te werken en uw website vorm te geven.

4Test:

De website kan nu door u bekeken en getest worden. Mogen er nog wensen zijn van u kant, zullen er aanpassingen worden gemaakt tot het gewenste resultaat is behaald.

5Publicatie:

Uw site wordt online gezet en dus zichtbaar op het internet.

6Nazorg:

U kunt naderhand altijd bij mij terecht voor vragen of aanpassingen aan uw site.

Responsive

Alle door mij opgeleverde websites worden responsive opgeleverd. Dit houd in dat de site zich automatisch aanpast aan de grootte van het scherm waarop hij bekeken wordt. Op deze manier is uw site altijd goed zichtbaar van groot computer scherm tot smartphone.

Responsive webdesign

Hosting

Om een website op het internet zichtbaar te maken is er een domeinnaam en webruimte nodig.

De domeinnaam is het www. adres wat ingetoetst moet worden om bij de juiste website te komen. Een goede domeinnaam is belangrijk om goed gevonden te kunnen worden op het internet.

De webruimte is de ruimte op het internet die u nodig heeft om uw site op te slaan. Deze ruimte kunt u kopen bij de daarvoor gespecialiseerde bedrijven. Door webruimte te kopen, koopt u dus eigenlijk een plaats op de computer van zo'n bedrijf, die vervolgens de site weer op internet toont.

U bent vrij om te kiezen bij welk bedrijf u zich aansluit. Echter is dit wel handig om in overleg te doen, i.v.m. bepaalde opties en instellingen.